У МОЗ назвали перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

Україна входить до "зеленої" зони
Важливо
У МОЗ назвали перелік країн "червоної" та "зеленої" зон
Аеропорт, літак (фото: Unsplash)
20 Листопада 2020, 15:30
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон станом на 20 листопада.

У переліку на сайті міністерства наведені дані стосовно 194 країн, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Щодо них вказано інформацію щодо кількості активних випадків захворювання на COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів.

В Україні станом на 20 листопада цей показник становить 392,6 активних випадків на 100 тис. населення (вона входить до "зеленої" зони).

Читайте також

До "червоної" зони увійшли 44 країни, зокрема, Швеція, Бельгія, Франція, Іспанія, Італія, Румунія, Велика Британія, Польща, Угорщина, Болгарія, Чехія.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що наразі на території всієї країни запроваджено "помаранчевий" режим карантину. Але на кількох територіях залишаться "червоні" зони.

16 листопада в Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину, обмеження стали єдиними для всіх областей держави.

Згідно з встановленим помаранчевим рівнем небезпеки, в Україні заборонено:

  • масові заходи за участі понад 20 людей, заповнюваність понад 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій.
  • перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу.
  • розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками і не більше 4 людей за столом без урахування дітей у віці до 18 років.
1