У МОЗ повідомили, кого додатково тестуватимуть на COVID-19

У відомстві розробили новий підхід через зменшення кількості тестувань
У МОЗ повідомили, кого додатково тестуватимуть на COVID-19
Коронавірус (фото: Pexels)
14 Грудня 2020, 10:35
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Україні змінять підхід до тестувань на COVID-19, оскільки симптоми у хворих відрізняються. Планується тестувати усіх людей з симптомами респіраторного захворювання.

Про це він розповів на брифінгу у понеділок, 14 грудня.

За словами Степанова (досьє Максима Степанова), в Україні суттєво зменшилась кількість людей, які при ознаках захворювання на коронавірус звертаються до медзакладів за тестуванням, тому МОЗ змінило підхід.

Як тільки ми це побачили, ми змінили підхід до тестування. Зараз тестуватимуть всіх людей, які мають ознаки респіраторного захворювання, - сказав він.

Очільник МОЗ розповів, що до безкоштовних ПЛР-тестів додали ще експрес-тести та тести на антиген. За його словами, у вівторок, 15 грудня, планують підготувати роз'яснювальний алгоритм про те, як можна протестуватися, зокрема і контактним особам.

Читайте також

Це для того, щоб у нас збільшилась кількість тестувань і можна було більше кваліфікувати всіх наших громадян, - пояснив міністр.

Степанов додав, що в Україні збільшили потужності лабораторій, які тестують людей з підозрою на коронавірус.

Ми суттєво збільшили кількість людей, яких держава буде тестувати безкоштовно. Це треба, тому що симптоми коронавірусної хвороби відрізняються від одного хворого до іншого, тому для нас це важливо, - сказав він.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що необов'язково робити повторний тест на COVID-19 у тому випадку, якщо пацієнт хворіє упродовж десяти днів від початку появи симптомів або отримання першого позитивного аналізу.

1