У МОЗ повідомили, скільки коштуватиме протестувати на COVID-19 усе населення

Лише закупівля тестів обійдеться у 7 млрд грн
У МОЗ повідомили, скільки коштуватиме протестувати на COVID-19 усе населення
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
16 Листопада 2020, 16:28
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що для закупівлі тестів на коронавірус для тестування всього населення України необхідно 7 млрд грн.

Про це він повідомив у коментарі Українським новинам.

Ляшко зазначив, що перевірити усе населення на коронавірус можливо лише при великому фінансуванні.

У масштабі України з майже 40 мільйонним населенням таке популяційної скринінгове тестування можливо лише при значному залученні ресурсів і широких часових рамках.

Тільки на закупівлю тестів в такому випадку потрібно буде витратити близько 7 млрд гривень одноразово, - сказав він.

За його словами, про доцільність впровадження стратегії тестування за прикладом Словаччини, потрібно повноцінно зважувати всі сильні й слабкі сторони.

Читайте також

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) розповів, що 31 жовтня - 1 листопада близько половини населення Словаччини було протестовано на SARS-CoV-2, а це 2 580 000 осіб.

Зазначається, що Словаччина - перша в Європі країна, яка спробувала здійснити таке широкомасштабне швидке тестування на популяційному рівні.

З протестованих 25 850 отримали позитивний результат - це близько 1% від всіх протестованих. Люди, які отримали позитивний результат були відправлені на самоізоляцію, - зазначив Ляшко.

Санлікар додав, що для проведення тестування було залучено понад 40 000 медичних працівників та допоміжних команд в складі поліції, армії, адміністративного персоналу та волонтерів.

До процесу організації та проведення тестування також були залучені медичні працівники з Австрії та Угорщини.

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що приватні лабораторії проводять 12 тис. ПЛР-досліджень на добу, а це лише 30% від усієї кількості досліджень на COVID-19.