У МОЗ розповіли, які привілеї отримують вакциновані від коронавірусу українці

Україна наслідуватиме практику європейських країн і США
Важливо
У МОЗ розповіли, які привілеї отримують вакциновані від коронавірусу українці
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 15:52
читать на русском

В Україні прогнозовано погіршується ситуація з коронавірусом. Наразі зафіксовано перевищення загальнонаціонального індикатора позитивних тестів серед усіх протестованих. Також збільшується число госпіталізованих з COVID-19, але ситуація не є критичною.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання уряду у середу, 8 вересня.

За його словами, Україна наслідуватиме практику європейських країн і США та пропонує наблизити якість життя вакцинованого населення проти COVID-19 до звичного.

Тому цього тижня ми розпочали спільно з усіма міністерствами ґрунтовно працювати над змінами до карантинних норм, аби дотримуватись балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям, - сказав він.

Ляшко додав, що більшість обмежень, які передбачені в "жовтому" та "червоному" рівнях епідемічної небезпеки не будуть застосовуватись до вакцинованих.

Зокрема для "жовтого" рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для "червоного" рівня потрібен буде повний курс щеплення.

Він додав, що робота закладів освіти у "жовтому" рівні епідемічної небезпеки не буде обмежуватися за умови наявності у 80% педагогічних працівників документів, що засвідчують вакцинація від COVID-19 хоча б однією дозою.

І лише, коли ця постанова набере чинності, а це, як мінімум, 7 днів від моменту її розгляду на засіданні уряду, пропонуємо скликати засідання Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), де розглянути питання встановлення "жовтого" рівня на території всієї країни. До того часу всі, зокрема заклади освіти, продовжують працювати за правилами "зеленого" рівня, попри кількість вакцинованих працівників педагогічного складу, - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що коронавірус стає "пандемією невакцинованих". Тому він закликав українців щеплюватись від COVID-19.

Читайте також

1