У МОЗ спрогнозували, коли очікується зростання кількості нових COVID-хворих в Україні

Досвід інших країн свідчить, що від початку зростання захворюваності до піка проходить близько одного місяця
Важливо
У МОЗ спрогнозували, коли очікується зростання кількості нових COVID-хворих в Україні
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: УНІАН
1 Лютого 2022, 11:35
читать на русском

Впродовж найближчих двох тижнів очікується зростання захворюваності на COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що для прийому хворих на коронавірус виділено майже 70 тисяч ліжок.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу в Києві 31 січня.

За його словами, досвід інших країн свідчить, що від початку зростання захворюваності до піка проходить близько одного місяця.

Тому найближчі два тижні ми прогнозовано очікуємо зростання кількості випадків інфікування коронавірусом. Наразі в закладах охорони здоров’я виділено 69 320 ліжкомісць, з яких 66 310 ліжок забезпечені киснем. За тиждень кількість ліжок збільшено на 4 400. Враховуючи зростання кількості випадків серед дітей, у лікарнях виділено 4 414 ліжок, призначених для госпіталізації хворих дітей, за тиждень кількість таких ліжок зросла на 751 ліжко, - розповів міністр.

Ляшко наголосив, що країни, де високий рівень вакцинації проти коронавірусу серед населення мають порівняно менший рівень навантаження в стаціонарах і у відділеннях інтенсивної терапії, ніж у попередніх хвилях. При цьому циркуляція вірусу досі має дуже високу інтенсивність.

Це підкреслює вплив вакцин проти COVID-19 на запобігання важким випадкам COVID-19 та смертям від нього. З огляду на ці дані ще раз звертаюсь із проханням захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусної хвороби, - наголосив глава МОЗ.

До основних груп ризику входять літні люди та люди із хронічними захворюваннями.

За словами міністра, вже другий тиждень поспіль фіксується зниження тижневої кількості проведених щеплень. Найнижчі показники вакцинації за останні 7 днів у розрахунку на 100 тисяч населення зафіксовано у Хмельницькій, Волинській, Миколаївській, Івано-Франківській та Запорізькій областях. Найбільшу кількість щеплень було зроблено у Києві, Полтавській Рівненській, Луганській та Харківській областях.

Нагадаємо, що голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький прогнозує, що наступні два-три тижні очікується понад 60-70 тисяч нових COVID-випадків на добу.

Своєю чергою у Міністерстві охорони здоров'я спрогнозували, що в пікові моменти кількість нових хворих на COVID-19 на добу може сягнути 40-60 тис. осіб.

Читайте також

1