У МОЗ сумніваються, що COVID-вакцина Janssen буде доступною в Україні

Кількість цієї вакцини, яка виробляється, сильно обмежена
У МОЗ сумніваються, що COVID-вакцина Janssen буде доступною в Україні
Вакцина від коронавірусу Фото: Міноборони у Фейсбуці
6 Липня 2021, 05:04
читать на русском

В Україні зареєстрували векторну covid-вакцину Janssen від Johnson & Johnson для екстреного медичного застосування. Втім, Україна може не отримати цієї вакцини через світовий попит і обмежену кількість.

Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, компанія-виробник Johnson & Johnson не веде, умовно, відкриту політику щодо локалізації свого виробництва.

Кількість цієї вакцини, яка виробляється, настільки обмежена, що навіть стати в чергу або отримати її досить складно. Тому найменші сподівання у мене саме на цю вакцину, що вона буде у відкритому доступі або у великій кількості на території України, - сказав Кузін.

Довідка: Janssen - це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я дозволило ввезти до України 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Читайте також