У МВФ розповіли, на чому зосередиться місія фонду в Україні

МВФ хоче й надалі працювати з українською владою
У МВФ розповіли, на чому зосередиться місія фонду в Україні
МВФ – Міжнародний валютний фонд Фото: The National
17 Вересня 2021, 11:33
читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Україні й зосереджуватиметься на питаннях незалежності НБУ та реформах в судовій сфері.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в штаб-квартирі Фонду в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає Укрінформ.

МВФ налаштований надалі працювати з українською владою щодо виконання домовленостей, визначених поточною програмою stand-by, для проведення огляду й виділення наступного траншу.

Ми зосереджуватимемося на питаннях, пов’язаних зі зміцненням управління й автономності роботи Національного банку України, реформами в судовій сфері, відновленням й посиленням антикорупційної структури, а також забезпеченням стійкого фіскального стану, - зазначив представник фонду.

Він не може назвати будь-яких термінів виділення наступного траншу для України або щодо можливого продовження програми, проте робота розпочнеться наприкінці вересня.

Нагадаємо, що Україна на початку жовтня 2021 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі 700 млн доларів.

Читайте також

1