У МВФ розповіли про важливість програми stand by з Україною

Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання
У МВФ розповіли про важливість програми stand by з Україною
МВФ (фото: ЕРА)
30 Березня 2021, 14:26
читать на русском
Важливою частиною програми stand by для України є збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення.

Про це повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Збереження цих реформ (організаційної та інституційної реформ Нацбанку - ред.) і постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. З позицій економічної політики це, зокрема, означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення, - сказав він.

Читайте також

За його словами, ключові досягнення Нацбанку передбачають переорієнтацію грошово-кредитної та валютної політики, очищення банківського сектора, модернізацію банківського регулювання і нагляду, а також посилення системи протидії відмиванню грошей.

Люнгман зазначив, що Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для гарантування безпеки банківської системи і можливості продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

Нагадаємо, що радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко пояснив долю кредитів Міжнародного валютного фонду. За його словами, програма співпраці з МВФ не припинена.