У МВС назвали причину аварії на заводі "Рівнеазот"

Підприємство функціонує з 1969 року і з того часу там не міняли трубопроводу
Головне
У МВС назвали причину аварії на заводі "Рівнеазот"
Аварія на заводі “Рівнеазот” фото: Укргідрометцентр
21 Липня 2021, 14:31
читать на русском

Причиною аварії на заводі "Рівнеазот" може бути невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника або корозія ділянки трубопроводу.

Про це заявив голова МВС Денис Монастриський на засіданні уряду 21 липня.

Вчора о 16.57 на ПАТ "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка  агрегату цеху неконцентрованої азотної кислоти та відбулася розгерметизація трубопроводу. Відбувся разовий викид незначної кількості нітрозних газів, - сказав він.

За його словами, вже за 26 хвилин персоналом об’єкту витік газу було припинено. Сам виробничий процес підприємства не зупинявся. Постраждалих чи забруднення території не зафіксовано.

Монастриський додав, що підприємство функціонує з 1969 року і з того часу капітального ремонту з заміною трубопроводу не було.

Тому попередні причини можуть бути: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточні висновки зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на підприємстві, - розповів він.

Нагадаємо, 20 липня близько 17:00 поблизу м. Рівне на території заводу ПАТ "РівнеАзот" у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу та разовий викид незначної кількості нітрозних газів на територію заводу (нітрозні гази – використовуються для очищення газів від оксидів азоту при виробництві концентрованої азотної кислоти).

Читайте також

1