У МВС описали портрет диверсанта та розповіли, як вдається виявляти ДРГ

На сьогодні затримано близько 800 осіб з підозрою в причетності до ДРГ противника
Важливо
У МВС описали портрет диверсанта та розповіли, як вдається виявляти ДРГ
Євгеній Єнін
20 Травня 2022, 12:56
читать на русском

Завчасно, до початку повномасштабної війни, Росія закинула диверсійно-розвідувальні групи в Україну. Їх ідентифікували за російськими сім-картками.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв'ю "НВ".

За його словами, немає якогось типового портрета російського диверсанта, але часто-густо це молоді люди, які заїхали та орендували квартири ще за 1-2 місяці до початку агресії. Вони вели досить специфічний спосіб життя, не спілкувалися з місцевим населенням, не працювали, переважно сиділи вдома.

Ми зіткнулися з різними ДРГ. Були такі, що налічували до 20 осіб, ми пам'ятаємо бойові зіткнення прямо біля метро Берестейська. Були ДРГ, що складалися з 2-3-х осіб, які готувалися до скоєння терактів на території Михайлівського собору і поблизу об'єктів, що мають критичне військове значення, - пояснив Єнін.

В перші дні часто ідентифікували диверсантів за допомогою радіоперехоплення, додав заступник глави МВС.

Вони (диверсанти, - ред.) банально носилися з російськими сім-картами, які чітко висвічувалися і у відповідні райони прямували наші оперативно-бойові групи. Ми значною мірою покладалися і на місцеве населення, - додав Єнін.

На сьогодні вже затримано близько 800 осіб з підозрою в причетності до ворожих ДРГ. Активність дещо знизилися, але, ймовірно, диверсанти зачаїлися і чекають подальшої команди кураторів.

Єнін додав, що навіть штатним військовослужбовцям РФ вдається по місяцю-півтора переховуватися у звільнених населених пунктів Київської області.

Нагадаємо, у зв'язку з війною Росії проти України українцям необхідно знати, як убезпечити себе від ворогів, які тимчасово окупували населений пункт.

Читайте також