У МВС попередили, що можуть прирівняти псування бюлетенів опитування Зеленського до хуліганства

За дрібне хуліганство загрожує від штрафу до виправних робіт терміном до 2 місяців або адміністративний арешт на 15 діб
У МВС попередили, що можуть прирівняти псування бюлетенів опитування Зеленського до хуліганства
Вибори в Україні

Правоохоронці можуть кваліфікувати псування бюлетенів з всеукраїнського опитування, анонсованого президентом Володимиром Зеленським, як дрібне хуліганство. Покарати можуть, якщо громадянин порве бюлетень.

Про це в ефірі "Радіо НВ" заяавив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Геращенко (досьє Антон Геращенко) вважає, що проведення всеукраїнського опитування може збільшити кількість конфліктів в день місцевих виборів.

Я думаю, це буде дрібне хуліганство. Ми ж не розриваємо книги..., якщо нам щось не подобається. Розривати бюлетені, штовхати агітаторів - це буде незаконно і буде порушенням громадського порядку, - пояснив він.

Зазначимо, за дрібне хуліганство передбачено покарання від штрафу до виправних робіт терміном до 2 місяців. Також за це правопорушення можна отримати адміністративний арешт на 15 діб.

Читайте також

Раніше у поліції закликали громадян не бити та не ображати людей, які проводитимуть ініційоване президентом Володимиром Зеленським всенародне опитування, у день місцевих виборів 25 жовтня.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним оголошення президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?
1