У МВС пояснили, чи будуть серйозні контрнаступи ЗСУ влітку

До кінця літа просування ворога буде зупинено
Важливо
У МВС пояснили, чи будуть серйозні контрнаступи ЗСУ влітку
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
29 Червня 2022, 15:22
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України озвучили сумний прогноз щодо контрнаступу ЗСУ.

Радник очільника МВС Віктор Андрусів у коментарі "OBOZREVATEL" сказав, що українські захисники до кінця літа можуть повністю зупинити наступ окупантів, але про деокупацію територій в ці терміни мова, ймовірно, не йде.

Прориви малоймовірні. На жаль, дуже велика загроза масштабних обстрілів цивільної інфраструктури. Тому я закликаю всіх, хто може, все-таки евакуюватися, - зазначив він.

Погіршення ситуації Андрусів спрогнозував у Слов'янську, тому закликав містян евакуюватися. Він уточнив, що окупація або взяття міста в кільце найближчим часом неможливі, але зростає загроза обстрілів.

При цьому радник глави МВС не бачить перспектив потужних контрнаступів ЗСУ, а такі прогнози вважає необґрунтованими.

На жаль, я не бачу перспектив наших потужних контрнаступів. У нас можуть бути успішні контрудари, якісь прориви. Тому що успішний контрнаступ ґрунтується на двох складових: авіація і артилерія. А з цим у нас, на жаль, не все так добре, як нам обіцяли, - пояснив він.

Андрусів вірить, що просування ворога за цей період буде зупинено: "Я не бачу з нашого боку можливостей великих контрнаступів. Але я сподіваюся, що нам буде достатньо сил, щоб просто зупинити їх просування".

Нагадаємо, що росія проводить приховану мобілізаційну кампанію, тому Україні не варто чекати, поки її наступальний потенціал вичерпається.

Читайте також

1