У МЗС підтвердили захоплення піратами українських моряків поблизу Нігерії

Посольства України в Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування
Важливо
У МЗС підтвердили захоплення піратами українських моряків поблизу Нігерії
Будівля Міністерства закордонних справ у Києві (фото: УНІАН)
20 Грудня 2020, 09:41
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про захоплення піратами шістьох моряків, які перебували на вантажному судні поблизу берегів Нігерії. Про це повідомив речник відомства Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

МЗС України відомо про ситуацію із заручниками, серед яких є українці.

У результаті піратського нападу на зазначене судно біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено вісім членів екіпажу, зокрема шість громадян України, - сказав він.

Ніколенко повідомив, що власником судна справді є албанська компанія. Тому посольства України в Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування.

Читайте також

За його словами, справа перебуває на особливому контролі департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств.

Нагадаємо, у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії пірати напали на вантажне судно STEVIA і викрали моряків, серед яких були й українці. Це відбулось 16 грудня.

Як пишуть іноземні ЗМІ та портал для моряків Seafarers Journal, у заручниках знаходяться вісім членів екіпажу. Шість заручників є громадянами України, а двоє — албанцями. Наразі немає жодної інформації про місце перебування заручників.

1