У МЗС розповіли, у які країни можуть подорожувати українці попри COVID-19

Лише три країни пускають туристів без жодних тестів та сертифікатів
Головне
У МЗС розповіли, у які країни можуть подорожувати українці попри COVID-19
Туризм, подорож (фото: Pexels)
1 Вересня 2021, 05:09
читать на русском

На сьогодні українці можуть подорожувати в 35 країн Європи. Для поїздки до більшості країн необхідний ПЛР-тест або вакцинація, але в три країни не знадобитися нічого.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, МЗС працює над тим, щоб українці могли вільно і безпечно подорожувати світом, навіть у нинішніх складних умовах пандемії. При цьому останній день літа не означає закінчення сезону подорожей.

Так, до Албанії, Іспанії та Естонії не потрібні жодні ПЛР-тести та сертифікати про вакцинацію від COVID-19. А для подорожей до Ісландії та Чехії потрібен лише сертифікат про вакцинацію.

Ще 30 країн Європи дозволять в'їзд на територію при наявності ПЛР-тесту або повного курсу вакцинації, зокрема: Австрія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Велика Британія, Греція, Данія, Ірландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Швейцарія, Швеція.

Країни, до яких можна подорожувати, станом на 31 серпня

Країни, до яких можна подорожувати, станом на 31 серпня Фото: facebook.com/UkraineMFA

Крім того, правила в'їзду до країн часто змінюються, а деталі можна перевірити на сайті tripadvisor.mfa.gov.ua.

Щеплення якими вакцинами визнаються, чи потрібно проходити карантин або робити додатковий ПЛР-тест по прибуттю, чи однакові правила при перетині кордону автотранспортом і подорожі літаком - ці та багато інших нюансів дуже важливі і можуть варіюватися від країни до країни, - повідомили у МЗС.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Мальта визнала українські COVID-сертифікати.

Раніше Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським. Своєю чергою Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та тих країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Читайте також

1