У МЗС України пояснили, чому не розривають дипломатичні відносини з РФ

Консульська служба має допомагати українським громадянам в Росії
У МЗС України пояснили, чому не розривають дипломатичні відносини з РФ
МЗС України (фото: Укрінформ)
19 Квітня 2021, 11:06
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, чому не розривають дипломатичні відносини з Росією.

Заступник голови МЗС України Євгеній Єнін розповів в етері "Україна 24", що розірвання дипвідносин з Росією, зокрема й після інциденту з затриманням українського консула, означатиме відсутність консульських служб, які допомагають нашим громадянам в Росії.

На даному етапі ми керуємося насамперед гуманітарним аспектом. Декілька десятків тисяч громадян України, які перебувають на консульському обліку, сотні тисяч громадян України, які з тих чи інших міркувань відвідують, чи змушені відвідувати, державу-агресора, це не тому, що вони люблять Росію і не визнають агресивну поведінку Росії. А через те, що вони мають в дуже поважному віці родичів, які теж потребують їхньої уваги, — сказав він.

Єнін нагадав, що у випадку будь-яких інцидентів саме консульська служба "приходить їм на допомогу".

Нагадаємо, 17 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка. Його звинувачують в отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. За словами співробітників ФСБ,  його діяльність має явний ворожий характер стосовно РФ. Сосонюк повинен покинути Росію до 21 квітня.

Україна відреагувала на інцидент і ухвалила рішення вислати дипломата посольства РФ в обмін на висилку українського консула.

Читайте також

1