У МЗС України розповіли, яких дій очікують від ЄС щодо Росії

ЄС повинен демотивувати Росію від подальшої агресії проти України
У МЗС України розповіли, яких дій очікують від ЄС щодо Росії
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
15 Квітня 2021, 13:13
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що необхідно збільшити кількість заяв від представників Європейського Союзу щодо російської агресії проти України. А Росії треба дати сигнал, що наслідки таких дій будуть дуже болісними.

Про це на спільній пресконференції міністрів закордонних справ України, Естонії, Латвії та Литви заявив Кулеба (досьє Дмитра Кулеби).

Важливо дати сигнал Росії, що наслідки агресії будуть дуже болісними, - сказав він.

Також Кулеба вважає, що ЄС повинен демотивувати Росію від подальшої агресії проти України. А цьому можуть допомогти нові санкції та підтримка оборонної спроможності України.

Що треба зробити? Багато чого, починаючи від чітких "меседжів" про те, що Україна частина західного світу і партнери не залишать її в поодинці. Накладення нових санкцій на Росію, якщо вона вирішить загострити ситуацію, надати Україні достатню підтримку для підвищення оборонної спроможності, - заявив міністр.

За його словами, кожна країна може на двосторонньому рівні змусити Росію піти на деескалацію ситуації в Україні.


Контекст. Міністри закордонних справ України, Естонії, Латвії та Литви проводять перемовини у Києві на тлі ескалації Росією безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та вздовж українського кордону.

Читайте також

1