У НАБУ розповіли, чому закрили справу проти Порошенка

Порошенку у цьому кримінальному провадженні не повідомляли про підозру
У НАБУ розповіли, чому закрили справу проти Порошенка
Фото: фейсбук Петра Порошенко
25 Лютого 2021, 14:19
читать на русском

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили, що кримінальне провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка закрите.

Про це НАБУ повідомило у відповідь на запит Радіо Свобода.

Зазначається, що досудове розслідування велося по двох статтях Кримінального кодексу України - відмивання коштів та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

За інформацією НАБУ, справу відкрили на основі ухвали Вищого антикорупційного суду від 9 січня 2020 року за заявою групи народних депутатів.

У бюро повідомили, що за результатами здійснення досудового розслідування детективи встановили відсутність події кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 209, частиною 5 статті 191. У зв’язку із цим 25 січня 2021 ухвалено рішення про закриття кримінального провадження на підставі пункту 1 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України через відсутність події кримінальних правопорушень.

Читайте також

Як зазначили представники НАБУ, після проведення слідчих дій та отримання їхніх результатів з'явились підстави для закриття справи. Також інші докази та дані "у їх сукупності та взаємозв’язку, які ґрунтуються на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин, викладених у колективному зверненні народних депутатів України".

Так, Порошенку у цьому кримінальному провадженні не повідомляли про підозру.

Нагадаємо, що п'ятий президент України, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що викупив телеканал "Прямий" у його колишнього офіційного власника Володимира Макеєнка, оскільки у каналу "були проблеми".