У Нацполіції перевіряють дії патрульних, які зупинили нардепа Брагара

Поліціянти обнюхували нардепа і натякали на хабар
Важливо
У Нацполіції перевіряють дії патрульних, які зупинили нардепа Брагара
Євген Брагар Фото: facebook.com/yvbragar
5 Липня 2021, 14:49
читать на русском

У Національній поліції проводиться службова перевірка дій двох патрульних поліціянтів, які зупинили авто народного депутата від ”Слуги народу” Євгена Брагара та натякали йому на хабар.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив в ефірі каналу ”Україна 24”.

Стосовно затримання народного депутата Брагара за підозрою в тому, що він перебував у стані сп`яніння, - дійсно, такий факт зупинки був. Зараз проводиться ретельна перевірка дій двох патрульних поліціянтів, які зупинили автівку, за кермом якої був народний депутат, - зазначив він.

Геращенко наголосив, що поліціянти не увімкнули камери під час спілкування з Брагаром.

Вони не увімкнули камери, які потрібно було вмикати відразу від початку спілкування з будь-яким громадянином, якого затримують поліціянти. У нас є питання до поліціянтів, чому вони так зробили, - наголосив Геращенко.

Заступник міністра також розповів, що перевіряють усіх, кого попередньо затримували ці поліціянти за п`яне водіння.

Народний депутат заявив, що в діях поліціянтів, на його думку, були ознаки злочину, що вони натякали йому на якийсь хабар. Якщо це все підтвердиться, вони понесуть сувору відповідальність згідно з законом... Ми зараз вивчаємо всю історію зупинок цими двома поліціянтів інших громадян й інші факти притягнення ними громадян за статтею 130 Кодексу про адмінправопорушення (керування у стані сп`яніння) для того, щоб все було об`єктивно, - підсумував Геращенко.

Він також додав, що особисто переглядав відеозаписи і не помітив у Брагара візуальних ознак сп`яніння.

Читайте також

Крім того, Геращенко повідомив, що сьогодні голова Нацполіції України Ігор Клименко зустрічався з депутатом, і вони домовилися про повну участь Брагара у якості можливого потерпілого у всіх діях, які потрібні для встановлення істини.

Нагадаємо, Брагара за кермом автомобіля Toyota Camry зупинила патрульна поліція за непідсвічений державний номер на автомобілі. Під час розмови нардепа запідозрили у наркотичному сп’янінні та запропонували йому пройти медичне обстеження. Також у нардепа забрали водійське посвідчення.

Сам Брагар у коментарі нашим журналістам заявив, що поліціянти натякали нардепу на хабар і він буде звертатися до ДБР.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA нардеп Брагар розповів про свою роботу в Раді. Повністю текст інтерв`ю читайте за посиланням: Автор скандальної фрази "продайте собаку та сплатіть за газ" відверто розповів про роботу в Раді.

1