Обнюхували і натякали на хабар: нардеп Брагар розповів, як його зупинили поліція за нібито "наркотики"

Поліціянтів, які зупинили нардепа, вже відсторонили від роботи
Ексклюзив
Обнюхували і натякали на хабар: нардеп Брагар розповів, як його зупинили поліція за нібито "наркотики"
(Фото: Facebook/Євгеній Брагар)
5 Липня 2021, 14:07
читать на русском

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Євген Брагар, якого зупинили поліціянти і запідозрили нібито у наркотичному сп`янінні, прокоментував інцидент.

Про фірмові методи роботи київських поліціянтів нардеп розповів ексклюзивно для Парламент.UA.

Як відомо, Брагара за кермом автомобіля Toyota Camry зупинила патрульна поліція за непідсвічений державний номер на автомобілі. Під час розмови нардепа запідозрили у наркотичному сп’янінні та запропонували йому пройти медичне обстеження. Також у нардепа забрали водійське посвідчення.

Toyota Camry, за кермом якої був парламентарій, виявилася зареєстрованою не на Євгена Брагара, а на такого собі Михайла Лисенка.

Сам Брагар, спілкуючись із нашим журналістом розповів, що взагалі-то у його власності є Mercedes, але він стоїть на ремонті і машину готують до розмитнення. Тому нардеп тимчасово взяв в оренду Toyota Camry.

Я їхав на Позняках, на яких я відпочивав, виїхав з озер, після цього мене зупинила патрульна поліція. Я зупинився у дозволеному місці і після цього патрульна, яка не представилася, мені повідомила що не працює лампочка на задньому номері. Я сказав, що вийду подивлюсь. Я вийшов і вони кажуть : "О! наче кандидат на 130-ту" (водіння у стані сп`яніння - ред). – розповів нардеп.

Своєю чергою, Брагар заявив поліціянтам, що готовий пройти освідчення за умови дотримання процедури.

 Після цього мене обнюхала саме патрульна (там були дівчина і хлопець) і сказала що не алкогольне сп’яніння, а наче наркотичне, вона так собі вирішила. Після чого мені посвітили ліхтариком, подивились на язик і дійшли цього геніального висновку - може воно є, а може й нема, що вони не впевнені і що можна це питання вирішити, таким чином натякаючи на хабар, - продовжив розповідь Брагар.

Далі патрульні запропонували відвезти нардепа на освідчення до нарколога, і він погодився. Поліціянти досі не знали, що зупинили народного депутата.

Поїхав я на Запорожця, 20 і там пройшов освідчення, де уже приїхав мій помічник і повідомив поліціянтів, що я народний депутат, до цього вони цього не знали. А після освідчення я поїхав і зробив незалежний тест та отримав негативний результат. Зважаючи на те, що ці патрульні робили натяк на хабар я буду звертатися до ДБР. Я зараз готую документи, - заявив Брагар.

Відомо також, що результати тесту, який нардеп здав з поліцією, будуть готові аж в суботу.

Читайте також

Нардеп також повідомив, що Нацполіція розпочала службове розслідування, цих патрульних відсторонили, а разом із ними і керівництво. Перевірили дані бодікамер і виявили, що на момент зупинки, коли вони натякали на хабар, бодікамери були вимкнені.

Вони (камери) взагалі не працювали протягом всього процесу, доки мене не привезли на Запорожця 20, - стверджує Брагар.

Нардеп додав, що на момент зупинки він їхав з другом, а тому у нього є свідок. Заяви ж поліціянтів про погрози Брагар вважає захисною реакцією.

Звісно то була захисна, бо я їм повідомив, що звертатимусь до ДБР і може вони це називають погрозою, - прокоментував нардеп.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA нардеп Брагар розповів про свою роботу в Раді. Повністю текст інтерв`ю читайте за посиланням: Автор скандальної фрази "продайте собаку та сплатіть за газ" відверто розповів про роботу в Раді.