У найближчі три доби в Україні потеплішає до плюс 10 градусів - Укргідрометцентр

Опадів в Україні до 2 лютого не прогнозують
У найближчі три доби в Україні потеплішає до плюс 10 градусів - Укргідрометцентр
погода, зима
30 Січня 2024, 15:43
читать на русском

У найближчі три доби в Україні буде хмарно з проясненнями і без опадів. На дорогах західних, більшості північних та північно-східних областей місцями ожеледиця.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Вітер південно-західний та західний, 3-10 м/с.

Температура вночі 30 січня 3-8° морозу, в Карпатах до мінус 14°, в середу та четвер від 1° тепла до 4° морозу, в Карпатах, 31 січня й у північно-східних областях 3-8° морозу; вдень в Україні від 1° морозу до 6° тепла.

2 лютого часом невеликий мокрий сніг, подекуди з дощем, лише у південній частині вночі без опадів. Температура вночі (у північно-східних та східних областях і вдень) від 3° тепла до 3° морозу; вдень 0 6° тепла, у південних, 3 лютого і в західних областях 3-9° тепла.

В Карпатах сніг; температура вночі 6-11° морозу, вдень 0-5° морозу.

Нагадаємо, вже з понеділка більша частина території нашої країни опинилася під впливом малорухомого європейського антициклону "Enno", завдяки якому до вихідних збережеться спокійна погода без істотних опадів, із температурним режимом близько норми. У другій половині тижня тиск у Європі почне знижуватися та разом з цим активізуються атмосферні фронти. Таким чином, у вихідні погода в нашій країні зіпсується – розпочнуться опади у вигляді снігу з переходом у дощ та посилиться вітер переважно західної чверті; температура повітря дещо підвищиться.

Читайте також