У НКРЕКП вважають, що тариф на транспортування газу не підвищений

У споживачів також є можливість швидко й легко змінити постачальника газу
У НКРЕКП вважають, що тариф на транспортування газу не підвищений
Газопровід
16 Лютого 2021, 11:07
читать на русском

Регулятор вважає, що сьогодні немає підстав вважати, що тариф на транспортування газу підвищений.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Платіжка".

Тарасюк повідомив, що до 50% тарифу складає вартість технологічного газу, який спалюється, щоб доставити газ до домівки.

В тарифі річна вартість закладена 5850 грн без ПДВ, тому говорити, що підвищений тариф у цьому компоненті, немає підстав, – запевнив Тарасюк.

За його словами, до 30% тарифу – це заробітна плата кваліфікованих працівників підприємств газорозподільних компаній. І лише 20% – це ремонт і обслуговування, утримання диспетчерських, аварійних служб, і ця цифра насправді замала. У всіх країнах вона набагато більша.

Читайте також

Тарасюк також нагадав, що споживачі можуть швидко й легко змінити постачальника газу.

Минулого тижня ми вперше анулювали ліцензію приватному постачальнику газу, який зловживав становищем і робив перепони на цьому шляху. Ці зловживання ми приплинемо, і це право буде забезпечено, – зазначив голова НКРЕКП.

Нагадаємо, що 19 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своєму засіданні ухвалила рішення щодо встановлення граничного тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за куб.

Читайте більше у нашому матеріалі: Зниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність

1