У Норвегії 23 особи померли після щеплення від коронавірусу

Причини смерті будуть ретельно досліджувати
У Норвегії 23 особи померли після щеплення від коронавірусу
Вакцинація, коронавірус (фото: Reuters)

У Норвегії 23 людини, які отримали вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech, померли після щеплення. Всі загиблі літні люди від 80 років.

Про це повідомляє норвезьке агентство лікарських засобів.

13 випадків вже вивчено. Зазначається, що побічні ефекти могли виникнути у людей похилого віку, які страждають на серйозні захворювання.

Звичайні побічні дії, такі, як лихоманка і нудота, могли сприяти більш серйозному перебігу наявних у літніх людей захворювань, — розповів Сігурд Хортемо, головний лікар Норвезького агентства з лікарських засобів.

Через цей інцидент Інститут національної охорони здоров'я змінив рекомендації для вакцинації пацієнтів старшого віку, які вже мають серйозні захворювання.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Болгарії зафіксували чотири випадки побічних ефектів після щеплення препаратом Pfizer/BioNTech. проти COVID-19.

Також повідомлялося, що в Бостоні у лікаря розвинулася важка алергічна реакція після щеплення проти коронавірусу вакциною компанії Moderna одразу через кілька годин після уколу.

Крім того, сильна алергічна реакція також проявилася у медпрацівника в Нью-Йорку після вакцинації від коронавірусу препаратом виробництва компанії Pfizer. Наразі пацієнт здоровий і перебуває в стабільному стані.

1