У США зафіксували важку алергічну реакцію після щеплення від COVID-19

Це трапилось із лікарем із Бостона
У США зафіксували важку алергічну реакцію після щеплення від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
26 Грудня 2020, 12:04
читать на русском

В Бостоні у лікаря розвинулася важка алергічна реакція після щеплення проти коронавірусу вакциною компанії Moderna одразу через кілька годин після уколу.

Про це повідомляє New York Times.

Це сталося з лікарем Хоссейном Садрзадехом, лікарем-онкологом Медичного центру Бостона, який страждає серйозною алергією на молюсків, - йдеться у повідомлені.

Науковий співробітник ввечері четверга зробив щеплення вакциною Moderna. Відразу після вакцинації у нього виникла алергічна реакція: запаморочення і прискорене серцебиття.

Читайте також

Представник Бостонського медичного центру Девід Кіббі заявив, що Садрзаде дозволили самостійно ввести собі протиалергічний препарат.

Чоловіка доставили у відділення невідкладної допомоги. Кіббі заявив, що лікаря вже виписали.

Нагадаємо, що сильна алергічна реакція також проявилася у медпрацівника в Нью-Йорку після вакцинації від коронавірусу препаратом виробництва компанії Pfizer. Наразі пацієнт здоровий і перебуває в стабільному стані.

Лікарі кажуть, що застосування вакцин призводить до побічних ефектів і виникнення алергічних реакцій, подібні випадки відомі і зустрічаються.

Своєю чергою в департаменті охорони здоров'я і психічної гігієни Нью-Йорка підкреслили, що різні побічні ефекти мають місце бути, проте вкрай рідко.

1