У Норвегії дозволили відкривати садки для українських дітей

Нові правила покликані забезпечити місця у дошкільних закладах для усіх, хто їх потребує
У Норвегії дозволили відкривати садки для українських дітей
Дитячий садок (фото: Big Kiev)
6 Липня 2023, 20:45
читать на русском

У Норвегії дозволили відривати тимчасові дитсадки та центри для дітей з України. Постанова Міністерства освіти набуде чинності з 1 серпня.

Нові правила для дошкільних закладів дозволять муніципалітетам приймати більше переселенців із України, повідомляє сайт норвезького уряду.

Зазначається, що постанова дозволить також тимчасово розширювати вже наявні дитячі садки у зв'язку із прибуттям українських біженців. Нові правила покликані забезпечити місця у дошкільних закладах для усіх, хто їх потребує.

Міська влада матиме право погоджувати заявки на відкриття таких закладів, а також надавати тимчасові субсидії. Це стосується і приватних дитсадків. Такі дозволи та гранти можуть надавати на термін до 3 років.

Між тим у Норвезькій конфедерації освіти вважають, що застосовувати право відкривати нові дитсадки слід обмежено через ризик, що тимчасові заклади будуть гірше обладнані та виникнуть проблеми із персоналом.

Постанова втратить чинність разом із завершенням дії тимчасових правил закону про дитячі садки, які уряд Норвегії продовжив до 1 липня 2024 року.

Нагадаємо, уряд Болгарії продовжив до кінця вересня 2023 року схему державної підтримки для розміщення осіб, які отримали тимчасовий захист, рятуючись від російсько-української війни.

Читайте також

1