У Норвегії пояснили смерть літніх людей після щеплення від COVID-19

Серед причин смерті людей не можна виключати й побічні ефекти імунізації
У Норвегії пояснили смерть літніх людей після щеплення від COVID-19
Щеплення від коронавірусу (фото: ЕРА)
18 Січня 2021, 21:30
читать на русском
У Норвегії вважають, що смерть 33 людей віком понад 75 років після щеплення від COVID-19 не вказує на небезпечність вакцини.

Про це представник агентства Стейнар Мадсен розповів виданню Bloomberg.

Очевидно, що для більшості пацієнтів COVID-19 є набагато небезпечнішим за вакцинацію, — зазначив Мадсен.

Як повідомило Агентство медичних засобів, серед причин смерті людей не можна виключати й побічні ефекти імунізації, що можуть спричинятися до загострення інших хронічних захворювань.

Станом на 18 січня, за даними Bloomberg, у Норвегії померли 33 людей віком від 75 років, які отримали щеплення вакциною від коронавірусу.

Читайте також

При цьому всього вакцинованих — понад 48 тисяч, а це означає, що відсоток летальних випадків не перевищує 0,1%.

Крім того, щодня в Норвегії в будинках для людей похилого віку помирають близько 45 людей, - зазначила представниця Інституту громадського здоров’я Норвегії Камілла Столтенберґ.

У Норвегії наразі використовують лише вакцину компаній Pfizer/BioNTech. Як зазначає Bloomberg, виробник разом із норвезькою владою вивчає випадки смертей літніх людей після щеплення й до кінця січня має оприлюднити звіт про безпечність свого препарату.

Нагадаємо, що у Норвегії 23 людини, які отримали вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech, померли після щеплення. Всі загиблі літні люди від 80 років.