Компанія Pfizer скоротить постачання своєї вакцини в Європу

Пов'язано це із модернізацію потужностей компанії
Компанія Pfizer скоротить постачання своєї вакцини в Європу
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
15 Січня 2021, 14:24
читать на русском

Компанія Pfizer з наступного тижня тимчасово скоротить постачання в Європу своєї вакцини проти коронавірусу через модернізацію потужностей компанії.

Про це заявили в інституті громадського здоров'я Норвегії, передає Reuters.

Зазначається, що зараз неясно, скільки часу Pfizer знадобиться, щоб повернутися до максимальної продуктивності.

Виробник вакцини компанія Pfizer скорочує поставки вакцини у Норвегію і Європу з наступного тижня, - йдеться в повідомленні інституту.

Читайте також

Нагадаємо, що кампанія з вакцинації населення від коронавірусу стартувала у понад 40 країнах світу, більша частина з яких використовує вакцину американсько-німецької компанії Pfizer/BioNTech.

Велика Британія - перша країна, яка почала проводити щеплення від коронавірусу. 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

А у Норвегії 23 людини, які отримали вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech, померли після щеплення. Всі загиблі літні люди від 80 років. 13 випадків вже вивчено. Зазначається, що побічні ефекти могли виникнути у людей похилого віку, які страждають на серйозні захворювання.

Через цей інцидент Інститут національної охорони здоров'я змінив рекомендації для вакцинації пацієнтів старшого віку, які вже мають серйозні захворювання.

1