Китай закликає не робити щеплення вакциною Pfizer

Це пов'язано зі смертністю в Норвегії
Китай закликає не робити щеплення вакциною Pfizer
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
15 Січня 2021, 19:27
читать на русском

Китайські медичні експерти закликали світ припинити використання вакцини Pfizer від коронавірусу через 20 випадків смерті серед вакцинованих пенсіонерів у Норвегії.

Про це повідомляє видання Global Times.

Нова РНК вакцина від коронавірусу була розроблена поспіхом та ніколи не використовувалася у великих масштабах, тому її безпека не була підтверджена для широкого застосування на людях, - пояснив китайський імунолог.

Читайте також

Однак китайські експерти наголошують, що оцінювати інцидент зі смертями в Норвегії слід обережно, щоб зрозуміти, чи була смерть спричинена саме вакциною, чи іншими умовами.

Вірусолог з Уханського університету Ян Жчаньцю розповів, що РНК вакцини вчать клітини людини виробляти білок, що викликає імунну відповідь на коронавірусу. Водночас в організмі можуть утворюватися токсичні речовини, що не може бути повністю безпечними для людини.

Нагадаємо, що у Норвегії 23 людини, які отримали вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech, померли після щеплення. Всі загиблі літні люди від 80 років.

13 випадків вже вивчено. Зазначається, що побічні ефекти могли виникнути у людей похилого віку, які страждають на серйозні захворювання.

1