У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь 27 чеських військових

На святкування приїдуть два заступники міністрів Чехії
У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь 27 чеських військових
Військові з Чехії фото: Profimedia
13 Серпня 2021, 22:01
читать на русском

Майже 30 військовослужбовці з Чехії візьмуть участь у параді на День Незалежності України, який відбудеться у Києві 24 серпня.

Про це повідомляє HlidaciPes.org.

Чеська армія надішле 27 членів празької почесної варти, які будуть учасниками військового параду. Беручи участь у параді, ми показуємо, що ми високо цінуємо Україну як партнера, а також цінності незалежності як такої, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр оборони Любомир Метнар не прибуде до Києва на святкування, проте Чехію представлятимуть заступник міністра оборонної політики й стратегії Міністерства оборони Ян Гавранек і перший заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Яромир Зуна.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради. В небі чотирнадцять парашутистів станцюють гопак.

Читайте також

1