У платній камері Лук'янівського СІЗО за 12 тисяч гривень поранили ножем чоловіка

Співкамерник невідомим чином зміг пронести зброю в камеру
У платній камері Лук'янівського СІЗО за 12 тисяч гривень поранили ножем чоловіка
Платна камера СІЗО (фото: УНІАН)
22 Грудня 2021, 15:20
читать на русском

В одній із платних камер в Лук'янівському СІЗО, які презентував міністр юстиції Денис Малюська, 20 грудня було скоєно ножове поранення. Співкамерник напав на іншого з ножем.

Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

У СІЗО поранили Максима Кириченка, зазначила його адвокат Дар'я Шевченко.

Потерпілий Максим Кириченко до нападу.

Потерпілий Максим Кириченко до нападу. Фото: PavlovskyNEWS

За її словами, камера обійшлася її підзахисному в 12 тисяч гривень на місяць, але вона була неоднозначною і новий співкамерник одразу почав висловлювати Кириченку надумані претензії, а після цього завдав кілька ударів ножем по руці. Втім, невідомо, як нападник проніс ніж у камеру.

Водночас адвокати звернулися до Державного бюро розслідувань та поліції. Там прийняли заяви, але жодної реакції на інцидент за три дні не було. Потерпілий Кириченко заявив, що за цей час його змусили підписати заяву про самостійні пошкодження.

21 грудня адвокати Кириченка хотіли зі скаргою звернутися до Департаменту виконання покарань, але там заяву не прийняли. Причиною відмови став нібито корпоратив. У результаті скаргу ухвалили лише після погроз захисту потерпілого звернутися до ЗМІ.

Нагадаємо, що заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповіла, скільки тюрем в Україні вдалося продати, і на що витратили гроші від продажів в'язниць.

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів про "апдейт по в’язничній реформі". За його словами, платні камери у СІЗО показують чудові результати. Зокрема, у Києві відкрито жіночу платну камеру та одну додаткову чоловічу.

Читайте також