У поліції розповіли, хто загинув у ДТП за участі кортежу бізнесмена Ярославського

Працівники поліції вже здійснили санкціоновані судом обшуки у готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена
У поліції розповіли, хто загинув у ДТП за участі кортежу бізнесмена Ярославського
ДТП за участі авто з кортежу Ярославського Фото: dbr.gov.ua
11 Лютого 2022, 14:20
читать на русском

Внаслідок ДТП за участі кортежу харківського бізнесмена Олександра Ярославського загинув 36-річний чоловік, мешканець Харківської області.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Харківської області, зазначивши, що було відкрито ще одне кримінальне провадження за приховування злочину відносно чоловіка, який заявив про свою причетність до аварії.

Працівники поліції вже здійснили санкціоновані судом обшуки у готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена, а також за адресою проживання особи, яка звернулась до поліції з інформацією про свою причетність до вказаної ДТП. Метою обшуку було вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля "Мерседес" та причетності інших осіб до скоєння ДТП.

За результатами проведених заходів вилучено два автомобілі, сервери, інформація з яких ретельно відпрацьовується. Встановлено особу загиблого в ДТП. Ним виявився 36-річний житель Чугуївського району Харківської області, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає тюремне ув’язнення строком до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Окрім того, 10 лютого поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України та оголосила про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення чоловіку, який заявив в поліцію про свою причетність до дорожньо-транспортної пригоди. Відповідно до санкції статті такі дії караються позбавленням волі на строк до 3 років.


Нагадаємо, що 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський" автомобіль скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув. Водій не зупинився і покинув місце аварії. Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії він перебував в іншому місці.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирький звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна. А розслідування ДТП взяла під особистий контроль генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Читайте також

1