У Путіна прокоментували "план Кравчука" щодо Донбасу

Пєсков не знає, чи був план Києва переданий РФ
У Путіна прокоментували "план Кравчука" щодо Донбасу
Дмитро Пєсков Фото: Reuters
5 Листопада 2020, 12:47
читать на русском

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що не володіє інформацією, чи був запропонований Києвом план дій по досягненню миру на сході України переданий Москві.

Представник Кремля не зміг сказати, чи був цей план вивчений російською стороною. Як повідомляє ТАСС, тим не менш, він підкреслив, що це "безумовно, необхідно для того, щоб сформулювати позицію".

Пєсков також зазначив, що пропозиція Києва про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону розходиться з мінськими домовленостями.

Наскільки я розумію, там мова йде про зовсім іншу субстанцію, яка не збігається зі змістом і послідовностями, зафіксованими в мінських домовленостях, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.