У Раді не провадять жодних дій для звільнення Резнікова

З юридичної точки зору говорити про зміну міністра нині немає підстав
У Раді не провадять жодних дій для звільнення Резнікова
Олексій Резніков
30 Серпня 2023, 21:48

Представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заперечує наявність будь-яких офіційних дій щодо звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Про це він сказав в інтерв’ю Українським Новинам.

"На цей час жодних офіційних дій, які б передували звільненню або призначенню нового міністра оборони, не відбуваються ні з боку Президента, ні з боку парламентського комітету з питань національної безпеки. Говорити про зміну міністра оборони на сьогодні щонайменше передчасно з точки зору юридичної процедури", – зазначив депутат.

За його словами, кулуарно розмови про звільнення Резнікова ходили тривалий час, але зараз жодних офіційних дій, які б передували звільненню або призначенню нового міністра оборони, не відбуваються ні з боку Президента, ні з боку парламентського комітету з питань національної безпеки.

"Говорити про зміну міністра оборони на сьогодні щонайменше передчасно з точки зору юридичної процедури", – додав він.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що готовий подати у відставку через скандал з закупівлею курток для військових Міністерством оборони. Але є умова.

"Якщо виявиться, що Міноборони дійсно поставило 180 тисяч курток літніх замість зимових, то я пишу заяву про відставку. Якщо ж виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна складає мандат, а журналіст Михайло Ткач іде з видання і на 3 роки припиняє займатися журналістикою", - заявив міністр.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.

Цього тижня щодо цього питання відбулося засідання комітету ВР з питань антикорупційної політики за участі представників Міноборони. Після засідання очільниця комітету Радіна розповіла, що представники міністерства не змогли відповісти на більшість питань нардепів, та намагалися продемонструвати "якусь куртку невідомого походження", на бирці якої був вказаний інший номер договору, аніж в інвойсі з поставки, яку досліджували на комітеті.

Читайте також