У Раді пояснили, чому депутатів колють Pfizer

Простим українцям свого часу у МОЗ радили не чекати на Pfizer, а щеплюватися тим, що є
Важливо
У Раді пояснили, чому депутатів колють Pfizer
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
16 Червня 2021, 11:24
читать на русском

У Верховній Раді пояснили, чому народних депутатів України, їхніх помічників та працівників апарату РВ щеплюють вакциною Pfizer.

Пресслужба апарату Верховної Ради України опублікувала заяву, у якій йдеться, що вакцинація проводиться відповідно до плану МОЗ.

"Міністерство охорони здоров’я та його органи забезпечують координацію заходів та оперативне планування в розгортанні кампанії з вакцинації проти COVID-19 для всього населення відповідно до Дорожньої карти із впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я Україні від 24 грудні 2020 року №3018", - зазначено у заяві.

У Раді кажуть, що вакцинація, про яку повідомлено народних депутатів України, їхніх помічників та працівників апарату листом першого заступника керівника апарату від 14.06.21 №15/11-2021/195064, "здійснюється відповідно до наданого Міністерством охорони здоров’я графіку вакцинування, визначеним ним місцем та запропонованою МОЗ вакциною".

Нагадаємо, раніше МОЗ заявляв, що народні депутати не матимуть жодних переваг при отриманні вакцин, зокрема Pfizer, і щеплюватимуться на загальних підставах дотримуючись черги, а у партії "Слуга народу" навіть заявляли про те, що нардепи вакцинуватимуться власним коштом при появі в Україні комерційної вакцинації.

У березні цього року головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко (зараз міністр охорони здоров'я) закликав українців не чекати на Pfizer, а вакцинуватися тим, чим є (тоді Україна закупила в Індії вакцини Covishield).

Читайте також

1