У "Слузі народу" розповіли, коли та за які гроші вакцинуватимуть нардепів

Депутати отримають щеплення від коронавірусу, коли в Україні з'явиться комерційна вакцинація
У "Слузі народу" розповіли, коли та за які гроші вакцинуватимуть нардепів
Євгенія Кравчук Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук
18 Січня 2021, 10:34
читать на русском

Народна депутатка з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, коли та за чий кошт вакцинуватимуть народних депутатів України.

За її словами, народні депутати України не підпадають під перші два етапи вакцинації, оскільки вакцинуватися якнайшвидше зможуть лише люди старшого віку з супутніми захворюваннями.

Кравчук в коментарі УНН висловила позицію, що нардепи повинні вакцинуватися за власний кошт, коли в Україні з'явиться комерційна вакцинація.

Нардепи не підпадають під перші два етапи вакцинації. Якщо там у когось старший вік і супутні захворювання, то так вони найшвидше зможуть в другий етап потрапити. Але не тому, що вони народні депутати, а тому, що вони люди старшого віку та у них є супутні захворювання, — сказала вона (досьє Євгенії Кравчук).

Читайте також

Кравчук нагадала, що комерційна вакцинація скоріш за все стартуватиме в Україні не раніше, ніж у другому півріччі 2021 року.

Що я чула від колег в медичному комітеті — це може коштувати в середньому 800 грн, то це на рівні тесту. Є сенс це робити. Але коли це буде відбуватися — не в перш чергу і не в найближчі місяці, — зазначила депутатка.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

Тим часом в Україні правоохоронці проводять перевірку "VIP-вакцинації".

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1