У Раді відмовилися розповісти про закордонні відрядження нардепів у 2023 році

У парламенті відповіли, що документ, який "містив би запитувану інформацію в Апараті Верховної Ради не створюється".
Головне
У Раді відмовилися розповісти про закордонні відрядження нардепів у 2023 році
Верховна Рада (фото: УНІАН)
9 Листопада 2023, 11:35
читать на русском

У Верховній Раді відмовилися надати інформацію про закордонні відрядження всіх народних депутатів у 2023 році, пославшись на те, що документ, який "містив би запитувану інформацію, в Апараті ВР не створюється".

Такий запит відправили журналісти "Схеми" (Радіо Свобода), досліджуючи питання обмеженого доступу ЗМІ до парламенту і висвітлення роботи народних депутатів.

"Схеми" надіслали запит до ВРУ з проханням надати копії документів, в тому числі розпорядження спікера Руслана Стефанчука щодо закордонних службових відряджень усіх народних депутатів, які вони здійснили протягом цього року. Через великий обсяг даних журналісти запропонували як опцію надати можливість персонально ознайомитися з документами.

У відповідь в Апараті ВРУ спочатку продовжили розгляд запиту на 20 днів – через необхідність зібрати значну кількість даних, але згодом інформували, що документ, який "містив би запитувану інформацію в Апараті Верховної Ради не створюється".

Нагадаємо, близько 20 народних депутатів журналісти виявили за кордоном на відпочинку під час війни. Більшість із них – представники ОПЗЖ, на другому місці – ті, хто балотувався від "Слуги народу".

Читайте також

1