На відпочинку під час війни журналісти та правоохоронці знайшли вже понад два десятки нардепів - ЧЕСНО

Тепер під загрозою опинилася низка закордонних відряджень нардепів
Головне
На відпочинку під час війни журналісти та правоохоронці знайшли вже понад два десятки нардепів - ЧЕСНО
Верховна Рада
30 Серпня 2023, 09:22

Близько 20 народних депутатів журналісти виявили за кордоном на відпочинку під час війни. Більшість із них – представники ОПЗЖ, на другому місці – ті, хто балотувався від "Слуги народу".

Про це повідомляє Рух "Чесно".

Зазначається, що майже в усіх випадках нардепи відвідують популярні туристичні країни з виходом до моря чи океану.

Чинні нардепи, які втрапили в скандал через виїзд за кордон:

"Ми бачимо вибірковість у покаранні. Хтось із нардепів складає мандат, як Юрій Арістов, а хтось, як Богдан Торохтій чи Микола Тищенко, залишається з повноваженнями після того, як їх виключили з фракції. Разом з тим у парламенті після скандалу з поїздкою Арістова на Мальдіви виникли серйозні проблеми. Офіс президента розпорядився не випускати народних депутатів у закордонні відрядження. А це значить, що у нас оголюється дипломатичний фронт, коли настільки важлива підтримка західних партнерів. Цього не можна допустити", – йдеться в повідомленні.

Тепер під загрозою опинилася низка закордонних відряджень нардепів.

До слова, у Верховній Раді наразі рекордно низька кількість депутатів – 404, і через це доволі важко знайти голоси для підтримки важливих ініціатив.

Нагадаємо, нардеп Веніславський розповів, чому у любителя відпочинку в Болгарії нардепа Торохтія не можуть забрати мандат.

1