У Раду внесли проєкт постанови про припинення повноважень нардепа Арістова

Юрій Арістов відпочивав на Мальдівах у липні цього року
Важливо
У Раду внесли проєкт постанови про припинення повноважень нардепа Арістова
Арістов на трибуні Верховної Ради (фото: facebook/com/Юрій-Арістов)
26 Липня 2023, 19:40
читать на русском

До Верховної Ради внесли проєкт постанови про дострокове припинення депутатських повноважень народного депутата Юрія Арістова.

Про це свідчить опублікований проєкт постанови.

Зазначимо, що проєкт постанови вже опублікований на сайті ВР.

Ініціатором виступив голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Ради Сергій Кальченко.

Нагадаємо, заступник голови Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нардеп від партії "Слуга Народу" Юрій Арістов подав до парламенту заяву про складання мандату.

Раніше журналісти "Слідство.Інфо" з'ясували, що Юрія Арістова у липні цього року помітили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах.

Інформацію про відпочинок депутата підтвердили журналістам і співробітники готелю. Вартість проживання на двох там оцінюють щонайменше у 100 тисяч гривень на добу.

На цей скандал уже відреагував голова фракції "Слуга народу" у Раді Давид Арахамія. Він наголосив, що вимагатиме позбавлення мандата Арістова та його виключення з комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, якщо інформація про відпочинок парламентаря на Мальдівах підтвердиться.

Служба безпеки і ДБР проводять слідчі дії щодо чинного народного депутата України, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

Варто зауважити, що ще на початку 2023 року президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну запровадити виїзд за кордон для депутатів та інших чиновників лише у зв'язку з відрядженням. Пізніше уряд запровадив відповідні заходи.

1