У районі Гнутового поранили українського військового

Стан пораненого військовослужбовця задовільний
Головне
У районі Гнутового поранили українського військового
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук
14 Січня 2021, 20:43
читать на русском

14 січня, близько 18.00 внаслідок обстрілу противником українських позицій в районі Гнутового отримав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України.

Про це повідомили у телеграм-каналі української делегації в Тристоронній контактній групі.

Зазначається, що пораненому військовому надано медичну допомогу, його стан стабільний.

Українською стороною СЦКК з використанням координаційного механізму було введено "режим тиші" та направлено відповідну ноту до СММ ОБСЄ, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 14 січня, у Запоріжжі попрощались із бійцем ЗСУ Олегом Андрієнком, який 11 січня загинув під Пісками на Донеччині від кулі російського снайпера. Зазначається, що боєць двічі був на фронті: перший - за мобілізацією, другий - за контрактом. А влітку 2020 року в Олега народився син Тимур. Представник командування сухопутних військ, т.в.о. начальника управління морально-психологічного забезпечення полковник Олег Лелеп зазначив, що церемонія вшанування пам’яті загиблого бійця проходила за новим ритуалом, започаткованим у 2020 році. Вона передбачає загортання труни у державний прапор, який на кладовищі знімається і передається рідним бійця.

8 січня у зоні ООС на Донбасі  померла 30-річна військова з Вінницької області Вікторія Слободянюк.Про загиблу військову відомо, що вона була призвана на військову службу за контрактом Немирівським ОРВК Вінницької області. Померла в зоні ООС в Донецькій області 8 січня 2021 року. Наразі обставини її смерті уточнюються.

1