У регіонах з "червоним" рівнем епіднебезпеки заборонили пасажирські перевезення

Обмеження не стосуватимуться окремих видів перевезень
Важливо
У регіонах з "червоним" рівнем епіднебезпеки заборонили пасажирські перевезення
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
24 Лютого 2021, 15:19
читать на русском

Уряд заборонив регулярні й нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним та залізничним транспортом, а також міським електротранспортом, метрополітеном у регіонах, де буде встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Відповідну постанову Кабінет міністрів України ухвалив на засіданні 24 лютого.

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій (досьє Владислава Криклія), обмеження не стосуватимуться:

  • транзитних перевезень;
  • перевезень легковими автомобілями, де пасажирів, включно з водієм, не більш як п'ять осіб (без урахування осіб віком до 14 років);
  • спеціальних внутрішніх залізничних пасажирських рейсів, рішення про призначення яких ухвалюється місцевими органами влади.

Читайте також

Також обмеження не стосуватимуться службових авто або орендованих транспортних засобів підприємств, установ з умовою забезпечення пасажирів і водія засобами захисту, а також кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами, про які Нацполіція була попереджена не пізніше, ніж за два дні до виїзду.

Нагадаємо, що від 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину. Будуть запроваджені чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний. Базовим для всієї країни стане жовтий рівень. На цьому етапі діятимуть фактично ті самі обмеження, що й зараз, але з деякими послабленнями.

Раніше міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, як буде організовано навчальний процес у школах під час адаптивного карантину.

1