У рівненської стоматологині, яка била та душила дітей, немає ліцензії на роботу - депутат

Людина без необхідного дозволу змогла влаштуватись лікарем у дитячу стоматологію
У рівненської стоматологині, яка била та душила дітей, немає ліцензії на роботу - депутат
Стоматолог (фото: Pixabay)
4 Березня 2021, 19:30
читать на русском

У Рівному стоматологиня Інна Кравчук, яка била об кушетку, шарпала та душила маленьких дітей, немає ліцензії на роботу.

Про це повідомила народна депутатка від фракції "Європейська солідарність" Яна Зінкевич у Facebook.

Зінкевич отримала відповідь від Міністерства охорони здоров'я на своє депутатське звернення. Виявляється, що у лікарки з Рівного немає ліценції на роботу стоматологом.

Чому людина без необхідного дозволу змогла влаштуватись лікарем у дитячу стоматологію? Винні у цій халатності повинні понести відповідальність, - написала депутатка.

За її словами, усіх посадових осіб, які допустили стоматологиню до роботи та допустили насильство над дітьми, теж мають понести відповідальність.

Читайте також

Зінкевич наголосила, що пацієнти мають повне право питати у лікаря про його кваліфікацію та освіту. Чесний лікар не буде приховувати від пацієнта таку інформацію. Оскільки кожен медичний працівник розуміє, наскільки важливою є довіра пацієнта до свого лікаря.

Цей жахливий інцидент повинен стати каталізатором до зміни всієї системи. Інакше наслідки можуть бути набагато тяжчими, - додала вона.

Фото: Яна Зінкевич у Facebook


Контекст. 12 лютого в Інтернеті з'явилось відео, як у Рівному лікар-стоматологиня била та душила маленьких дітей, яких батьки привели полікувати зуби. Серед дітей був хлопчик та трирічна дівчинка із хворобою серця.

17 лютого поліціянти відкрили п'ять кримінальних проваджень щодо неї.

Згодом міський суд Рівного задовольнив клопотання дізнавача Рівненського районного управління поліції та обрав 29-річній підозрюваній у вчиненні кримінальних проступків щодо дітей у виді особистого зобов’язання. Стоматологиня повинна прибувати за кожною вимогою до суду та не покидати місто без дозволу слідчого.

Втім, стоматологиня продовжує працювати у приватній стоматологічній клініці. У Національній поліції повідомили, що лікарка може продовжувати свою діяльність на період слідства, оскільки вона не є службовою особою. Поліція не позбавляє ліцензії, відібрати ліцензію може лише орган, який її надав.

1