У Росії лідерку білоруської опозиції Тіхановську оголосили у розшук

Тіхановську шукають через порушення статті кримінального кодексу РФ

Лідерку білоруської опозиції Світлану Тіхановську оголосили у розшук на території Росії.

Про це повідомляє “РБК-Україна” із посиланням Міністерство внутрішніх справ Росії.

Тіхановську шукають через порушення статті кримінального кодексу РФ.

МВС РФ розмістило в базі розшукуваних осіб білоруську опозиціонерку, подавши її у міждержавний розшук за неназваною статтею кримінального кодексу.

Читайте також

Нагадаємо, 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську. Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Рада ЄС 2 жовтня затвердила за письмовою процедурою додаткові індивідуальні санкції стосовно білоруських офіційних осіб.

До санкційного списку внесно 40 осіб, яких у Євросоюзі вважають причетними до фальсифікації підсумків президентських виборів 9 серпня і насильства проти маніфестантів під час мирних протестів.

29 вересня Велика Британія та Канада ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

2 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі оголосило про запровадження санкцій у відповідь на раніше оголошені Європейським Союзом візові обмеження проти окремих білоруських посадовців.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не визнає легітимною інавгурацію президента Білорусі Олександра Лукашенка. Він також додав, що Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.