У Росії поліція жорстоко затримує учасників акцій на підтримку Навального – відео

Мітинги на підтримку Навального відбуваються у багатьох великих містах Росії
У Росії поліція жорстоко затримує учасників акцій на підтримку Навального – відео
Затримання у Росії (Фото: ВВС)
31 Січня 2021, 16:09
читать на русском

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії під час мітингів на підтримку опозиціонера Олексія Навального поліція жорстоко затримує сотні людей.

Про це повідомляють ВВС та російські інтернет-ЗМІ.

Зокрема повідомляється, що за кілька хвилин до початку акції прибічників Навального в Москві почалися масові затримання. Затримують переважно молодих людей.

Затримують жорстко. Я особисто бачив як двом хлопцям, які не чинили опору, дуже міцно дісталося. Тут зараз дуже багато преси. Але і журналістів затримують. Бачив, як двох репортерів схопили і відвели в автозак, - розповів кореспондент ВВС Петро Козлов.

За даними російського правозахисного проєкту "ОВС-Інфо", станом на 11:39 за Москвою, у зв'язку з акціями по всій Росії затримали понад тисячу людей. Повідомляють також, що на мітингу у Москві затримали дружину Навального - Юлію.

На вимогу поліції з 8:00 неділі для входу, виходу і пересадки пасажирів тимчасово закрито сім станцій метро в центральній частині Москви, багато магазинів, заборонено паркування автомашин.

У департаменті транспорту Москви допускають подальші закриття станцій метрополітену, повідомляє Інтерфакс.

Акції на підтримку Навального із масовими затриманнями проходять і в багатьох інших містах Росії. Про це повідомляє російський правозахисний ресурс ОВД-Инфо.

Зазначається, що на акціях на підтримку Навального в Сибіру і на Далекому Сході на 11:45 за київським часом. - Ред. вже затримано 755 осіб. Найбільша кількість затриманих у Владивостоці - 112 осіб. У Красноярську затримали 86 людей, у Новосибірську - 82, в Новокузнецьку - 33 людини, в Іркутську - 27.

У ЗМІ і соцмережах публікують фото та відео жорстких затримань.

Телеграм-канал "Куштан Online" опублікував відео, на якому поліціянти в Уфі грубо затримують літню жінку.

У Красноярську, тим часом силовики взяли протестувальників у кільце.

Напередодні мітингу по всій країні пройшли обшуки, затримання та арешти співробітників штабів Навального та інших активістів.

Читайте також

Нагадаємо, минулими вихідними після акцій на підтримку Навального затримали тисячі людей. Силовики завели десятки кримінальних справ - причому не тільки про насильство проти поліціянтів. У Москві, де розслідують справи про порушення санітарних заходів і про залучення підлітків в несанкціоновані акції, правоохоронні органи провели масові обшуки і затримання активістів.

17 січня Навальний повернувся до Росії після тривалого лікування у Німеччині. Його арештували просто в аеропорту.

Наступного дня його команда опублікувала фільм-розслідування про "палац Путіна". Він швидко набрав понад 60 млн переглядів на YouTube.