У Росії за носіння футболки збірної України будуть відправляти до в'язниці

Максимальний термін ув'язнення становитиме п'ять років
У Росії за носіння футболки збірної України будуть відправляти до в'язниці
Новий дизайн форми української збірної (фото: Андрій Павелко / Facebook)
8 Червня 2021, 16:01
читать на русском

У Росії за носіння футболки збірної України можуть посадити до в'язниці, оскільки такі дії можуть бути розцінені як сепаратизм.

Як повідомляє Sport24, російський адвокат Ігор Бушманов заявив, що такі дії будуть розглянуті відповідно до статті 280.1. КК РФ.

Якщо хтось одягне цю футболку на території РФ, то такі дії можуть бути розцінені як сепаратизм - публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності РФ. Ці дії будуть розглянуті відповідно до статті 280.1. КК РФ, - зазначив адвокат.

Російський адвокат порадив вболівальникам не одягати футболку збірної України на території Росії, оскільки за таке можуть затримати та ще й ув'язнити.

До адміністративної відповідальності можуть притягнути особу, яка вчиняє таке правопорушення вперше. Якщо порушення буде зафіксовано повторно, то настане кримінальна відповідальність, або чотири роки позбавлення волі.

Якщо ці дії будуть вчинені з використанням ЗМІ або, наприклад, особистого блогу, то людину можуть посадити до в'язниці на п'ять років.


Контекст. Росія обурилася новою формою збірної України, на якій є обрис карти України з Кримом та написи "Слава Україні" і "Героям слава". Форму представили 6 червня, в ній збірна гратиме під час Чемпіонату Європи з футболу.

Водночас в УЄФА забороняти форму не збираються, оскільки вона затверджена на Євро-2020 з усіма правилами щодо екіпірування.

Нагадаємо, що двоє громадян Росії уплив дісталися до України, щоб відпочити в Одесі.

Читайте також

1