У Росії затримали учасників акції на підтримку кримських татар

До відділку поліції потрапили шестеро учасників протесту
У Росії затримали учасників акції на підтримку кримських татар
Протести кримських татар у Росії Фото: сторінка Рефата Чубарова у Фейсбуці
19 Січня 2021, 12:53
читать на русском

Російські силовики у Санкт-Петербурзі затримали сімох учасників акції руху "Стратегія-18", організованої на підтримку кримських татар.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, у Санкт-Петербурзі затримано учасників руху "Стратегія-18", які проводили поодинокі пікети на підтримку кримськотатарського народу.

Чубаров повідомив, що 18 січня о 20-й годині у Санкт-Петербурзі поліція затримала Іллю Ткаченка, Ольгу Смирнову, Володимира Шипіцина, Асана Мумджі, Дмитра Негодіна, Ільяса Ешрефа, Олексія Лейна.

Читайте також

Як повідомив Чубаров, усі затримані, крім Асана Мумджі, доставлені до 87-го відділення УМВС Росії по Всеволозькому району Ленінградської області.

За його даними, Асана Мумджі відвезли у 16-й відділ поліції Петербурга.

Не виключено, що на нього там чекають протоколи за попередні акції протесту, в тому числі проведені 18 травня 2020 року, - пише Чубаров.

Нагадаємо, російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви організували безстрокову акцію "Стратегія-18" на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

12 січня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (Росія) засудив трьох кримських татар до 13, 17 та 18 років колонії за звинуваченнями в тероризмі на релігійній основі.

Енвера Омерова, Різі Омерова та Айдера Джаппарова затримали у Криму в червні 2019 року. Російське слідство інкримінувало їм звинувачення про участь в діяльності терористичної організації.

1