У Самоа зареєстрували перший випадок COVID-19

Хворий моряк приїхав із Окленда у Новій Зеландії
У Самоа зареєстрували перший випадок COVID-19
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
20 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Прем`єр - міністр Самоа Туілаепу Саілеле Маліелегаої повідомив, що в державі виявили перший випадок інфікування коронавірусом.

Про це  повідомило місцеве видання Samoa Observer.

COVID-19 виявили у моряка під час обов`язкового двотижневого карантину. При чому, другий його тест виявився негативним. Нині чоловік перебуває на ізоляції.

За словами керівника уряду, незважаючи на те, що це – лише перший зареєстрований випадок, у країні готові до потенційної боротьби з коронавірусом.

Відтепер у нас є один випадок і ми теж потрапили у статистику країн, де є коронавірус, - заявив Маліелегаої.

Читайте також

Нагадаємо, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволило використання в екстрених випадках швидкого тесту на COVID-19 для самоперевірки в домашніх умовах.

Зазначається, що набір для тестування Lucira COVID-19 All-In-One Test Kit - це одноразовий молекулярний тест, призначений для виявлення нового коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19. Тест продається тільки за рецептом лікаря.

Дослідження робиться шляхом взяття мазка з носоглотки. Потім тампон опускають у флакон, а флакон - у тестовий пристрій. Через 30 хвилин результат з'являється на дисплеї тестової установки.

1