У середу в Україну прилетить перша партія Pfizer, закуплена за бюджетні кошти

Очікують на прибуття приблизно 170 тисяч доз вакцини
Головне
У середу в Україну прилетить перша партія Pfizer, закуплена за бюджетні кошти
Коронавірус, вакцина (фото: Reuters)
25 Травня 2021, 20:44
читать на русском

26 травня 2021 року в Україну доставлять першу партію вакцин виробництва Pfizer-BioNTech закуплену за кошти державного бюджету.

Про це повідомили на сторінці МОЗ України у Фейсбуці.

Прибуття вакцини очікують близько 10.25 в аеропорту "Київ" імені І.Сікорського (Жуляни).

За інформацією телеграм-каналу Pavlovsky news, тепер рейси літатимуть щотижня з невеликими партіями вакцини. Таке дроблення викликано обмеженнями за обсягом сухого льоду на борту літака. До кінця року поставлять, як і зазначено в контракті, 20 млн доз, уточнюють джерела в Pfizer.

Також джерела каналу розповіли, що Pfizer пішов на серйозні поступки Україні і встановив дуже низьку ціну. В результаті вартість вакцини виявилася дешевшою, ніж будь-які препарати від Covid-19, які купує Україна.

Точну ціну тримають в секреті, але вона може бути в районі 10-15 доларів. Така знижка зроблена на прохання ООН для бідних країн, - підсумували інформатори в Pfizer.

Нагадаємо, що 16 квітня до України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech. Літак із першими 117 тисячами доз на борту приземлився у Жулянах. Вантаж в аеропорту зустріли тоді ще головний санітарний лікар Віктор Ляшко, голова представництва ЮНІСЕФ та голова бюро ВООЗ в Україні.

Читайте також

1