У школах Одеси осінні канікули розпочнуться після дистанційки: коли буде відпочинок

Канікули триватимуть лише тиждень
У школах Одеси осінні канікули розпочнуться після дистанційки: коли буде відпочинок
Школярі, учні в школі Фото: УНІАН
19 Жовтня 2021, 16:29
читать на русском

В Одесі осінні канікули розпочнуться з 25 жовтня. До цього школярі навчатимуться дистанційно через погіршення епідситуації в регіоні.

Про це розповіла директорка Департаменту освіти і науки Одеси Олена Буйневич на нараді директорів загальноосвітніх закладів, пише "24 канал".

Відтак, одеських школярів на тиждень відправили навчатись дистанційно, потім - на канікули. Очне навчання може розпочатись з 1 листопада, але за умови 100% вакцинації працівників освітніх закладів. Ті школи, які не виконають цього, зможуть працювати лише дистанційно.

Чи можуть подовжити канікули?

За словами Буйневич, відповідно до законодавства неможливо збільшити тривалість канікул. Воно передбачає, що діти мають вчитися 175 днів. Додаткові канікули можуть ввести лише для учнів перших класів.

Як працюватимуть початкові школи та дитсадочки?

Важливо, що вимога щодо стовідсоткової вакцинації працівників не стосується початкових класів та дитячих садків. Ці заклади освіти у будь-якому випадку будуть працювати офлайн.

Нагадаємо, на початку жовтня Міністерство освіти й науки дало рекомендації навчальним закладам, коли вводити канікули цього навчального року. Так, осінні канікули мали тривати з 25 жовтня по 31 жовтня.

Читайте також наш матеріалОсінні канікули школярів: коли почнуться і чим зайняти дітей удома

Читайте також

1