У МОН радять школам розпочати канікули: коли учні підуть на відпочинок

Відпочиватимуть від занять школярі вже з 18 жовтня
Головне
У МОН радять школам розпочати канікули: коли учні підуть на відпочинок
Осінь, погода Фото: Pexels
13 Жовтня 2021, 16:33
читать на русском

Українські школи закриються на канікули достроково - з 18 жовтня. З такою порадою звернувся до освітніх закладів очільник Міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет.

Про це він повідомив у своєму Телеграмі.

Шкарлет нагадав, що за минулий тиждень захворюваність на COVID-19 по всій території України стрімко зросла.

Відповідно до рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і пропозиції МОЗ, Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18.10.21, - написав він.

Міносвіти звернулося до місцевих органів влади з рекомендацією вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та працівників шкіл.

Чинним законодавством передбачено, що структура і тривалість навчального року й відпочинку між ними визначаються виключно рішенням педагогічної ради закладу освіти. А тому, звертаючись до педрад, прошу відповідально поставитися до рекомендацій МОН, - зазначив міністр.

Нагадаємо, на початку жовтня Міністерство освіти й науки дало рекомендації навчальним закладам, коли вводити канікули цього навчального року. Так, осінні канікули мали тривати з 25 жовтня по 31 жовтня.

Читайте також