В Україні хочуть зробити довшими осінні канікули

Причиною стало інфікування дітей коронавірусом
Головне
В Україні хочуть зробити довшими осінні канікули
Школа, діти, урок Фото: УНІАН
14 Жовтня 2021, 22:00
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти можуть ухвалити рішення, згідно з яким канікули продовжать до 3-4 тижнів. Причиною стало погіршення епідситуації в Україні.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в етері Українського радіо.

Скоріш за все вони (канікули – ред.) будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні, - сказав він.

Кузін додав, що наразі на стаціонарі з COVID-19 перебувають 607 дітей, що становить 21% від кількості ліжок для "ковідних" хворих на педіатричному напрямку.

Діти більш активно залучаються в епідемічний процес, велика кількість класів зачиняється через випадок коронавірусу у дитини або вчителя. Весь клас вважається контактним і він зачиняється на "умовний" карантин, - наголосив лікар.

Нагадаємо, що насправді кисню потребують не тільки діти з ковідом, а й з іншими захворюваннями. Зокрема це можна зробити не лише в реанімації, але й на стаціонарі.

Також лікарі рекомендують сім’ям зробити "кокон" навколо дитини – вакцинуватись дорослим, щоб не наражати на небезпеку дитину.

Читайте також наш матеріал: Примус чи заохочення: що ефективніше для вакцинації українців проти COVID-19

Читайте також