У "Слузі народу" є ще претенденти на виліт з фракції - Арахамія

За весь час каденції з фракції виключили або пішли самі 17 осіб
Головне
У "Слузі народу" є ще претенденти на виліт з фракції - Арахамія
Давид Арахамія Фото: УНІАН
4 Серпня 2023, 11:31
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що є ще кілька претендентів на виключення з фракції, якщо вони не голосуватимуть за важливі закони та пропускатимуть засідання Верховної Ради.

Про це Арахамія заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Їх кілька (кандидатів на виключення з фракції – ред.), ми беремо їх у роботу, даємо останній шанс, показуємо їм результати важливих голосувань. Наприклад, з релігійних питань ми завжди маємо вільне голосування, з таких питань, як Стамбульська конвенція, – теж "А коли є міжнародні зобов'язання, взяті державою, я не бачу коридору для плюралізму думок, ці рішення треба просто виконувати, як обіцяли" , - сказав Арахамія.

Він підтвердив, що якщо ці народні депутати не проголосують за ключові закони, чи витягнуть картку, чи не прийдуть на засідання ВРУ, їх виключать із фракції.

Також голова фракції повідомив, що за весь час каденції з фракції виключили або пішли самі 17 осіб.

"Частина цих людей - не через скандали, а тому, що виявилися не готовими брати на себе політичну відповідальність за виконання обіцянок, які давали на виборах. Це від первісного чисельного складу фракції - 6,75%" , - наголосив Арахамія.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та один з його заступників Андрій Мотовиловець могли б винести питання про відставку Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи, проте вони цього не роблять.

1